Dah tak lama dah

Bismillah,

Hari kira-kira tinggal lagi 3hari lagi nak habiskan paper.selepas bertarung dengan 4  kertas.Tak calang2 kesusahan paper kali ini.Semester satu dahulu sekurang-kurangnya boleh predict lagi soalan yang bagaimana nk kluar.Tapi,kali ini,harapan kabur2.

Tapi satu saja,walau apa pun yang terjadi,yang penting ialah tawakkal.Baru tak sedih.Dan paling penting kena bersungguh-sungguh.Ye,mesti,Macam mana Allah nak bagi kejayaan jika usaha kita tak setanding untuk kejayaan yang nak Allah bagi.

Even Rasulullah saw pun buat bersungguh-sungguh dalam apa jua kerja.Jadi,maknanya,saya bukan sahaja kena bersungguh-sungguh dalam pelajaran saya tapi juga untuk dakwah saye.

Ya!!..Dakwah bukan lawan kepada study dan bukan untuk ditinggalkan sepanjang exam.Bila exam aje,boleh lemah segalanya.huhu.Moga dikuatkan…

Apa yang pasti,lepas habisnya paper last nie,maka secara xrasminya tamat la sudah 3 tahun perjuangan belajar di University of Leeds.

hurm,terasa macam baru lagi kat sini.Rupanya dah habis dah.Tapi begitu banyak kenangan manis,pahit getir,masam,masin sepanjang berada di Leeds.

Rasanya nanti nak juga bercerita apabila habis exam nanti.Cuma setakat nie,doakan saya.Doakan kami di Leeds,dah di semua university kat Uk yang sedang dalam peperiksaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: