Cari ape tuh?Nak jawapan tak?

Ape erti hidup yerk?Nape dicipta sebagai manusia?

xkan lah saje2 kot Allah nak cipta.

Takkan untuk makan,minum,tidur,belajar,kerja,kahwin pastu mati??Macam ade something tertinggal di celah2 hidup tuh..

Kilang pen dibangunkan pun supaya boleh cipta pen yang boleh digunakan untuk menulis.Tapi,kalau buat kilang pen,tapi sebabnye sesaje.mesti kita pun cakap pembuat kilang tu tak cerdik sebab merugikan duit bina kilang tapi tak tahu sebab ape.

Dah tu,ape kena mengena pulak dengan aku?haa,fikirlah,bakpe Allah cipta engkau.Jawapan di mana2,cume usaha aje untuk tahu.Dan bila dah tahu,kena cakap kat orang lain dan same2 berusaha untuk buat.Kalau buat ramai2,insyaAllah tak susah.

tugasnye 2 saje:

1)Al-baqarah;30

2)Az-zariyat;56

Dan jika masih confius identity,meh tengok video nie,mana tahu boleh jumpa balik identity diri.:)

Ada satu syair mengatakan

“Jika kamu tidak boleh menambah kebaikan kepada dunia,engkau merupakan bahan lebihan dunia”

Moga bermanfaat.

2 Responses to Cari ape tuh?Nak jawapan tak?

  1. ex housemate says:

    hiduplah harini seperti tiada hari esok

  2. misz yanie says:

    menarek video tuh.mudah2an dapat memberi manfaat kpd yg menontonnye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: