Tough week

Bismillah,

Tiada kata yang lebih mulia melainkan menyebut namaMu,Ya Allah..

This week was quite a tough week…Begitu banyak kerja semester final year nie.

But itu bukan alasan utk berehat and tidak bergerak lebih laju dalam dakwah.

Bukan alasan untuk kate saye sibuk,

kerana ada orang lain yang lagi sibuk dari saye,

Tapi,jadikan kesibukan ini satu penguat dan latihan,

untuk menghadapi cabaran mendatang yang lagi hebat ombaknya…

Think positiveee!!

InsyaAllah,Allah pasti tolong..

Allah pasti tidak akan sia-siakan hambaNya,

Alla pasti akan bagi ‘present yang best untuk hambaNya yang sabar,

Allah pasti tidak akan tinggalkan hamba yang mencintaiNya sepenuh hati…

Ya,aku pasti boleh,aku mesti boleh buat,sebab aku ade Allah!!!

Everyone,lets do it together!!!…

Even so,this week was also a memorable week,

di kala 14 Feb 2009,sebahagian manusia meraikan Valentine,

tapi,di Insyirah,manusia2 berkumpul untuk mendengar kesaksian kepada kebenaran,

No more valentine…tapi more return to Allah!!!

MasyaAllah,tugas sudah dijalankan tapi

itu bukan bermaksud kerja dah abis,

lagi banyak kerja mendatang…

Ain,prepare yourself untuk masuk ke medan perjuangan yang sebenar..

kurang 5bulan lagi,engkau akan pulang dengan membawa bekalan,

untuk turun menyentuh hati-hati yang mendambakan pencerahan…

Moga diri ini sentiasa thabat dalam jalan ini,

menuju cintaMU yang abadi…

~Insyirah,17Feb09,10.36pm,after DIW tallk~

One Response to Tough week

  1. teruskan perjuangan kak ain… suka ayat last tu, …utk menyentuh hati hati…. saya ni mcm main tarik tali lak, nak msuk x nk, once kaki dah melangkah ke medan ni, ringan je nak patah balik…adoii la..xpatut la saya nih..xpe2, insyaAllah berubah utk jadi lebih baik.. doa2kan..

    p/s: hafal 3surah tu, jgn xhafal..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: