Aku kembali

Assalamualaikum,

dah lama rasanya tak update blog,Ini dah masuk tahun ketiga di Leeds aka dah final year kat Leeds.Banyak project and works harus diselesaikan.Dah abis 5 weeks dah..huhu,tapi rasa macam tak buat ape2 pun.The first 5 weeks,saya sangatlah free,hanya ade class on hari Isnin dan jumaat,hari lain cuti,Tapi,kena jumpa supervisor every week untuk update progress research project.Tajuk research saya tahun ini is The growth and productivity of Sugarcane.Supervisor saya cakap buatlah project yang boleh bagi benefit kepada negara nanti…

Dan peluang free ini,kdg2 tak digunakan sebaik2nya,nie dh abis 5 weeks rasa byk benda kena cover.Alhamdulillah,pada 1-2nov dah berjaya buat ISk(Ini Sejarah Kita) kat Manchester.bermula daripada ISK la,saya baru mengenal ISlam yg sebenar,apa sejarah ISlam yg lampau and bertapa kita perlu tahu di mana kita sekarang dan perlu membuka mata dan celik dari tidur yang panjang bahawa Islam sekarang dagang dan kita perlu naikkan ISlam.Walaupun dah beberapa kali dgr ISk,alhamdulillah,setiap kali dgr pun ,dpt input yang baru dan refresh balik.Aku harap aku sentiasa thabat dan sentiasa ade orang di sisi yang boleh menasihati ketika aku buat salah dan jika aku dicampak kan ke mana2 nanti bila kena posting,moga aku masih mampu membawa ISlam dan aku sendiri tidak lemah.Ameen.

PMS(perhimpunan Musim Sejuk) kali ini,sangat menarik sebab ade Yvonne Ridley,salah seorang yg dahulu jounalist britain yang kena tahan kat Afghanistan oleh taliban and discover ISlam selepas dilepaskan dan sekarang dia telah jadi salah seorang yang fight for ISlam in the West.Tak lupa ,ada uStaz Maszlee mAlik dan Ismail Patel.Semua yang datang,hebat2 belaka.Yang paling penting,tahun nie ade Skiiii di Scotland,yeaaaaa..Nie first and last time main ski.Alhamdulillah,dpt jugak pergi ke scotland.

Apa yg pasti tahun ini,aku mengharapkan aku dapat buat yg terbaik untuk final year aku dan dakwah ku dan juga aku balik dengan bekalan yang cukup untuk berhadapan dgn keadaan di Malaysia dan memulakan langkah me’lasso’ orang..=).insyaAllah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: