Trip to czech

Rasanya baru last week merasa weekend,nie dah datang weekend satu lagi.bertapa cepatnya masa berlalu.Just nak kongsi,last weekend,i went to Czech Republic on 25-27 of April 2008.This is my first time and i made my desicion quite late ,jadi tiket flight telah menjadi sangat mahal. Tapi, insyaAllah, my journey is not for jalan2 and nak melawat2 rakan taulan. Tapi, saya ingin berkongsi pengalaman macam mana dakwah di UK dan menolong kawan saya untuk manage dakwah kat sane memandangkan mereka merupakan batch pertama ke Czech dan mereka lah senior dan merekalah junior.So,insyaAllah,dengan kehadiran saya dapat menberi gambaran kepada mereka dan pada masa yang sama saya pun turu dapat belajar sesuatu daripada mereka. kawan-kawan saya sangat determine untuk membuat usrah dan mereka sangat independent kerana dengan ilmu yang mereka ada dan pengalaman ketika di Intec,mereka bersama-sama menwujudkan usrah dikalangan mereka kerana mereka tahu, mereka memerlukan usrah bukan sekadar untuk mendapatkan ilmu,tetapi dapat mengawal dan menjaga mereka dari any outside harm.At the same time,usrah boleh change mereka to be a good muslim.

Apa yang pasti,usrah ini perlu kepada kita sebagaimana perlunya kita kepada makanan.Apabila kita lapar pada ketika kita sibuk dan tidak ada masa untuk makan,kita bersungguh-sungguh  berusaha untuk mencari masa untuk makan walaupun sedikit.Jadi,begitulah juga,pandangan kita kepada usrah,kita perlu ada semangat dan determination untuk mendaptkan usrah sebagai makanan rohani kita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: